Suspended cloud

Jiunvfeng Studio

Conceived as a ‘suspended cloud’, this white pavilion in China’s Shandong province serves as a visitor centre that offers sweeping views across the mountainous landscape. Designed by Gad · line+ Studio, the structure is located adjacent to the Shenlong Canyon, with Mount Tai, one of China’s five ‘sacred mountains’, to the east. The building itself comprises three main parts: a white membrane canopy, a transparent floor to ceiling glazing, and a thick stone base. The pavilion was constructed in its entirety in just five months.

Visitors inside are totally immersed in a relaxed space atmosphere to read and meditate.

 

 

Photography: Zystudio, Jin Xiaowen, Pan Bing

Text: Philip Stevens | Design Boom

Shandong, China

Interested in Vondom?
subscribe to our newsletter

    Name*
    Last name*
    Job*

    Country*
    E-mail*
     
    terms and conditions

    In compliance with the General Data Protection Regulation (Regulation EU 2016/679) we hereby inform you that the personal data you have provided is included in our automated file CONTACTS/CLIENTS/SUPPLIERS and will be used exclusively for the purposes of this file. If you wish to exercise your rights of access, rectification, deletion, restriction, portability and objection, you can write to VONDOM, S.L.U. at Avda. de Valencia, nº 3 de 46891 – El Palomar or send an email to info@vondom.com.